chleby

CHLEB ŻYTNI Z ŁOPATY

mąka żytnia 70%,

mąka pszenna 30%

CHLEB ORKISZOWY

mąka orkiszowa 90%,

mąka pszenna 10%

CHLEB PORANNY

mąka pszenna 80%,

mąka żytnia 20%

CHLEB POWSZEDNI

mąka pszenna 97%,

kwas żytni 3%

CHLEB POZNAŃSKI

mąka pszenna 80%, mąka żytnia 20%,

nasiona słonecznika, sezamu, siemię lniane, chia

CHLEB RAZOWY ZE SŁONECZNIKIEM

mąka żytnia 80%, pszenna 20%, 

nasiona słonecznika

CHLEB STAROPOLSKI

mąka żytnia 90%, pszenna 10%, 

przyprawy: kolendra, kmin, koper włoski

CHLEB LNIANY

mąka pszenna 80%, mąka żytnia 20%, 

nasiona siemienia lnianego w całości

CHLEB TADEUSZA

wykiełkowane ziarno  żyta 80%, mąka żytnia 20%, 

nasiona słonecznika

CHLEB PROTEINOWY

mix mąki orkiszowej,

graham o niskim indeksie glikemicznym,

nasiona słonecznika,

(chleb o małej zawartości cukru dla cukrzyków, duża ilość białka)

CHLEB ŻYTNI 100%

mąka żytnia 100%

bułki

BUŁKA SZKOLNA

pszenna,

na kwasie pszennym

BUŁKA CHŁOPSKA

na bazie kwasu pszennego,

z dodatkiem kaszy manny

BUŁKA WIELOZIARNISTA

100% pszenna,

z mieszanką ziaren

BUŁKA CHIA

100% pszenna,

z nasionami chia

BUŁKA ŻYTNIA

mąka żytnia 50%,

mąka pszenna 50%

BAJGIEL / BAJGIEL Z ZIARNAMI

100% pszenny,

z mieszanką ziaren

BAGIETKA RUSTYKALNA

pszenna

BUŁKA MAŚLANA

ciasto drożdżowe,

z kruszonką / z makiem 

BUŁKA MASLANA Z RODZYNKĄ

ciasto drożdżowe, 

rodzynki

CHAŁKA FOREMKA

ciasto drożdżowe

CHAŁKA Z KRUSZONKĄ

ciasto drożdżowe

FOCACCIA

różne dodatki:

pomidorki cherry, jalapeno,

suszone pomidory, karczochy, 

oliwki

PALUCH MAŚLANY Z MAKIEM

ciasto drożdżowe,

mak

PALUCH Z SEREM

ciasto na bazie kwasu pszennego, 

ser gouda